Trampolína pro radost i zdraví

Trampolína pro radost i zdraví

Skákání na různých trampolínách mají rády děti i dospělí. Už dávno to není jen práce profesionálních artistů a gymnastů. Skáčeme v zábavných trampolínových parcích uvnitř i venku, v tělocvičnách fitness studií i těch malých domácích a venku na našich zahradách. Na trampolínách se bavíme, „vyřádíme“, uvolníme stres, ale také může jít o velice účinný trénink. Ať si pořizujeme trampolínu velkou či malou nebo různé „trampolínové“ doplňky a náhradní díly, na nákup vyrazíme vždy do specializovaných ověřených obchodů se sportovním náčiním https://www.goodjump.cz/nahradni-dily-na-trampoliny. V takových garantují kvalitu a bezpečnost nabízených výrobků. Při pohybu se chceme bavit a zvyšovat si kondici. A ne zbytečně riskovat ošklivá zranění!zahradní trampolína s ochrannou sítí

Kdo vymyslel trampolínu?
První, kdo vyráběl trampolíny, byli prý severští domorodci Inuiti. Obývali Kanadu a Grónsko, jednalo se o předchůdce Eskymáků. Samozřejmě, že jejich výrobky ještě nevypadaly jako dnešní trampolíny. Jako základní materiál jim sloužila mroží kůže. V pozdější době, v 19. století, začali artisté v cirkusech používat sítě, jejichž materiál je považován za předchůdce materiálů, ze kterých jsou vyráběny dnešní moderní trampolíny. Podobné sítě používali tenkrát také hasiči k záchraně lidí při požárech.
trampolíny na dětském hřišti
Dnešní skákání
Největší rozvoj čekal trampolíny ovšem až ve 20. století. V této činnosti našly zalíbení děti, ale i dospělí skoro všech věkových kategorií. Skáčou prostě všichni, které to baví. Kromě kondičního skákání v tělocvičnách a „odpočinkového“ na zahradních trampolínách začaly být oblíbené také velké trampolínové parky. U nás s jejich provozem začala firma JumpPark, zakladatelka prvního takového zařízení ve střední Evropě. V takovém centru se dá s rodinou či přáteli strávit celé odpoledne. Nebo klidně celý den! Je to vhodný způsob, jak se uvolnit, zbavit se stresu a starostí všedních pracovních dní.

Share